Kören - Danderyds Sångensembles officiella hemsida

Go to content

Main menu:

Kören

Om oss

 
Danderyds sångensemble, DSE, bildades hösten 2011 av ett antal körvana och ambitiösa sångare, med Lena König som körledare. Körens hemort är Danderyd, men medlemmarna kommer från hela Stor-Stockholm. Den är en blandad kör med en uttalad vilja att musicera i många olika sammanhang, att utvecklas musikaliskt, sångtekniskt och repertoarmässigt.

Vår repertoar är bred och innefattar både sakral och profan musik. Vår ambition har sedan starten varit att arbeta med en mer och mer avancerad repertoar. Kören medverkar vid högmässor i Danderyds kyrka. Vi ger egna konserter och ordnar musikcaféer vid flera tillfällen under året. Vi samarbetar gärna med andra körer och andra musiker.

Vi vill dela med oss av musikens glädje och skönhet och vara en välkänd och aktiv del av kulturlivet, främst i Danderyd och övriga Norrort, genom körsång av hög kvalitet vid offentliga, kyrkliga och andra framträdanden. Vi tycker om att umgås och utvecklas tillsammans. Vårt mål är att växa från dagens omkring 20 korister.

Dataskyddsförordningen
Bifogade riktlinjer tillämpas vid administration av personuppgifter.

Webbmaster: Thomas Murray .oOo. Uppdaterad: 2019-01-28
Back to content | Back to main menu